Jun 052018
 

SS Kalmarunionen hälsar välkommen till Uteschack i Kalmar söndagen den 19 augusti, och nu går det bra att anmäla sig till tävlingen.
Alla spelar på stora parkschacksbräden så det kan bli lite springande i tidsnöden. Observera att det är max 18 deltagare och först till kvarn gäller för anmälan.
Inbjudan

Aug 192017
 
Det finns fortfarande några platser kvar för den som vill spela uteschack i Kalmar lördagen den 26 augusti. Max 18 deltagare spelar utomhus på stora parkbräden. Det blir långa diagonaler och en kul utmaning tycker de som varit med förut. Om man anmäler sig och betalar senast den 22 augusti så är startavgiften fortfarande 200 kr.

Välkomna hälsar SS Kalmarunionen

Maj 132017
 

SS Kalmarunionen hälsar välkomna till Uteschack i Kalmar lördagen den 26 augusti. Det var några år sedan den populära tävlingen anordnades senast. Nu är det dags igen och plats finns för 18 deltagare. Spelet sker på fina nylagda bräden vid aktivitetsområdet Skälby gård i Kalmar nära SS Kalmarunionens spellokal. Alla spelar på stora parkschackbräden så det kan bli lite springande i tidsnöden.
Se Arrangörens hemsida för mer information och anmälan.

Jun 172016
 

Reservera första helgen i september för Veteran-SM i snabbschack i Kalmar. SS Kalmarunionen arrangerar årets upplaga av turneringen den 3-4 september. Upplägget kommer att bli ungefär detsamma som tidigare år, och inbjudan kommer inom kort. Arrangören tipsar också om att Kalmar är årets sommarstad i år, att det är nära till sevärdheter på Öland och att det finns intressanta glasbruk i närheten. Det finns därför goda anledningar även för icke-schackspelande respektive att följa med.
Boende finns i olika prisklasser, och om intresse finns kan ett parallellprogram för medföljande som inte spelar schack komma att anordnas.

Apr 152016
 

lgandhiHar du upptäckt fliken schackledaren överst på den här sidan? Där finns bra träningsmaterial för klubbarna men också användbart material för vanliga klubbkvällar. Vad sägs om elektroniskt demobräde, nya bergertabeller som kan fyllas i digitalt och läggas ut på klubbens hemsida redan under pågående turnering? Där finns också Schackledarens handbok av Jesper Hall som innehåller det mesta man behöver veta för att sköta en schackklubb. Vi vill särskilt rekommendera upplägget för hur SS Manhem organiserat sina nybörjarkurser för vuxna. Att anordna nybörjarkurser för vuxna är ett bra sätt att nå nya medlemmar och brukar dessutom locka fler kvinnliga deltagare än andra schackaktiviteter.
I Klubbschackskommitténs enkät fick vi en del önskemål om material som redan finns under den här fliken så vi rekommenderar varmt att alla tar del av det som finns under den här fliken!