Feb 142018
 

Nu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! I den här veckans nummer framhålls vikten av att barnen får vara aktiva under schackträningen, och så blir det ett nytt avsnitt av Schackmattskolan och Roligaste övningen! Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Feb 062018
 

Nu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer handlar om hur man kan ge både gruppen och varje barn en utmaning, och så fortsätter Schackmattskolan och Roligaste övningen.! Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Jan 302018
 

Nu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer handlar om vikten av att variera sin schackundervisning, och så är det dags för andra delen i Schackmattskolan och Roligaste övningen! Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Jan 232018
 

Nu är årets första nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller en film om den didaktiska modellen MONA, och så startar serierna Schackmattskolan och Roligaste övningen. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Dec 252017
 

schackpoddenEtt nytt avsnitt av Schackpodden är nu ute. I detta avsnitt diskuterar man AlphaZero:s förkrossande vinst över Stockfish och vilka konsekvenser det kan få för schacket och samhället i stort. Dessutom pratar man schack och jul. Ni hittar Schackpodden här.

Dec 082017
 

Lördagen och söndagen 9-10 december spelas det en Kadettlandskamp i Karlstad mellan Sverige och Norge. Det var i Karlstad som den svensk-norska unionen upplöstes 1905, och kadettlandskampen är ett sätt att hedra detta, liksom att hedra det samarbete som initierats mellan Sveriges och Norges schackförbund. Här berättar initiativtagaren Lars-Erik Pettersson om matchen.
Det blir tolv ronder snabbschack där de svenska ungdomarna delas upp i två grupper efter rating. Lag A, de sex högst rankade spelarna, och Lag B, de sex lägst rankade spelarna. De svenska spelarna möter alla spelare i motsvarande norskt lag, en gång med vit och en gång med svart. Det spelas sex ronder på lördagen och sex ronder på söndagen. Betänketiden är 15 minuter + 5 sekunder i tillägg per drag. Lördagens ronder spelas mellan kl.13.00 – 18.30. Söndagen inleds med fyra ronder kl.9.00-12.30, samt två ronder kl.13.15-14.45.

Länderna ställer upp med följande lag:

Sverige:Jung Min, Kaan Kücüksari, Milton Pantzar, Santiago Grueso Cordoba, Isak Storme, Hampus Sörensen, Ludvig Carlsson, Leo Crevatin, Baldur Teodor Petursson, Anna Cramling, Victor Muntean (lokal spelare), Daniel Johnson (lokal spelare)

Norge:Tor Fr Kaasen, Andreas Tryggestad, Mats Vestby-Ellingsen, Andre Nilsen, Daniel Nordquelle, Isak Sjøberg, Aleksander Lindbøl, Abyl Kizatbay, Thyra Kvendseth, Amalie Isabel Merkesvik, Noam A Vitenberg, Jens Ingebretsen

Dec 052017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller tips på jullovsträning, och så får man ta del av historien om ”den girige kungen”. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Nov 282017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer handlar bland annat om hur man ordnar den bästa julavslutningen, och så får man träffa Kapten Schackmatt. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Nov 212017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer handlar bland annat om hur man får skolledningen att satsa på schack, och Schackfyrans julkalender presenteras. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Nov 142017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer handlar bland annat om hur man kan använda schack i matematikundervisningen. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Nov 092017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer handlar bland annat om schack och tjejer. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Okt 252017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller bland annat tips om hur man bedriver schackverksamhet på högstadiet och gymnasiet. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Okt 222017
 

MAS har övertygat storligen under de första tre ronderna. En av dem som ligger bakom framgångarna är lagledaren, föreningens marknadsansvarige och tillika sponsorn Stefan Printz. Här berättar han om resan med laget, och om förhoppningarna för framtiden.

Okt 222017
 

Jesper Hall har intervjuat TK:s ordförande Håkan Jalling som berättar om årets Elitserie och årets superetta. Han berättar om nymodigheter, och tippar även vinnarna av respektive serie.

Okt 112017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller bland annat en intervju med hjärnforskaren Torkel Klingberg, som menar att schack är ett bra redskap för att träna arbetsminnet. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Okt 032017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller bland annat en intervju med Schackfyranledaren John Carlsson från Hede, och man får tips på hur man tränar inför Schackfyran. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Sep 262017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller bland annat en intervju med schackläraren och nye styrelseledamoten i SSF Christofer Martin. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Sep 132017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller allt du behöver vet för att vara med i Schackfyran. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!