Sep 132017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans nyhetsbrev ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckans nummer innehåller allt du behöver vet för att vara med i Schackfyran. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Aug 042017
 

Idag inleds Svenskt Grand Prix 2017/18 med Cellavision Chess Cup i Lund. Håkan Jalling berättar vad Svenskt Grand Prix är för något och tippar segraren i premiärtävlingen.

Jul 102017
 

Stellan Brynell tippar hur det går i den fjärde ronden av Sverigemästarklassen. Stellans tips inför den tredje ronden kan ses i efterhand här.

Maj 122017
 

SIS-logoNu är vårens sista nummer av Schack i skolans veckomejl ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckan handlar det om vad man kan göra på terminsavslutningen, bland annat tipsar Sveriges Schackförbunds ordförande Carl Fredrik Johansson om hur han brukar avsluta sina träninsggrupper. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Apr 202017
 

SIS-logoNu är ett nytt nummer av Schack i skolans veckomejl ute. Här bjuds det på intervjuer, träningstips och annat schackgodis! Den här veckan handlar det om hur man kan träna inför riksfinalen i Schackfyran. Är ni inte redan prenumeranter kan ni bli det här!

Aug 062016
 

Lunds Schackakademi bildades 2010 och har 18 ledamöter, tre hedersledamöter och 12 adjungerande ledamöter. Inför den sjätte ronden av Cellavision Chess Cup delade Lunds Schackakademi ut 42 000 kr till 25 stipendiater i kategorierna: Talanger, Ungdomsledare, Elitspelare, och Insatser för svenskt schack. Två av de välförtjänta stipendiaterna var Jacob Jönsson i kategorin Talang, och Olle Persson i kategorin Ungdomsledare.
Jesper Hall har träffat dem:

Dec 112014
 

halljohansson1412Vid konferensen Chess and Mathematics i London, 6-7 december, presenterade Bo Johansson sina forskningsresultat från ett schackmatteprojekt i Enköping. I sin sammanfattning berättade han att han tyckte sig se hur schack kan stödja barns matematikutveckling, liksom en viss typ av matematikundervisning kan stödja barns schackutveckling. Föredraget var mycket uppskattat.
Konferensen hade över 130 deltagare och den gav vid hand att det runt om i Europa nu bubblar av Schack i skolan-verksamhet understödd av allt mer avancerad forskning.

(Foto på Jesper Hall, Ordförande ECU Chess and Education och Bo Johansson, Docent i psykologi)