Sep 122018
 
IM Martin Lokander mot FM Theodor Kenneskog. Foto: Lars Dock

IM Martin Lokander mot FM Theodor Kenneskog. Foto: Lars Dock

Sällskapets Höstturnering lyckades samla hela 60 deltagare, och med en extra stark A-grupp tack vare ett nytt koncept av Stockholms SS. I toppgruppen blev det ett ratingsnitt på över 2200 där de topprankade spelarna är IM Oskar von Bahr, IM Martin Lokander och FM Eric Thörn. De högre rankade spelarna fick det tufft i första ronden och två av de topprankade fick redan i första ronden tappa poäng.
Topprankade IM Oskar von Bahr fick en lovande men komplicerad ställning mot klubbkamraten Jan Peter Palmblad, men efter ett par vändningar var det Jan Peter som pressade på vinst. Ett par tveksamma drag senare slutade partiet med en kampremi. En intressant ställningfrån partiet finns nedan. IM Martin Lokander mötte sin tidigare klubbkamrat FM Theodor Kenneskog i ett av de på pappret jämnare partierna. Det blev tidigt många avbyten men med viss fördel för Lokander, som i rätt läge gick ner i ett vunnet bondeslutspel.
FM Eric Thörn fick en komplicerad ställning med svart mot Ingo Sander, som nyligen gjort comeback efter ett långt uppehåll. Mittspelet växlade flera gånger fram och tillbaka innan det till slut blev remi. Alexander Pettersson är lägst rankad i gruppen men har en svårslagen spelstil. Med de vita pjäserna mot Hampus Sörensen som nyss kommit hem från Ungdoms-EM spelade Alexander väldigt solitt och hade länge remin inom räckhåll men efter över 5 timmars försvarande sprack försvaret till slut. Till sist har vi även Erik Alquist som hade en lovande ställning mot Sällskapets regerande klubbmästare, FM Hugo van Hengel, men gick dessvärre fel i mittspelet och van Hengel vände partiet och vann.
Rond 2 spelas tisdagen 18 september kl.18.
Fler bilder finns hos Stockholms SS och resultat finns på Chess-Results: Grupp A Grupp B Grupp C Grupp D Grupp E

Sep 052018
 

Stockholms Schacksällskaps höstturnering inleds nästa tisdag (11 september). I år satsar man på en extra stark A-grupp där spelare från hela Stockholm är välkomna och där målsättningen är att spelarna ska ha över 2200 i Elo. Tanken är också att vinnaren i B-gruppen får en plats i A-gruppen kommande år. Spelare över 2200 är välkomna att kontakta arrangören på info@sss-schack.se. Toppanmälda än så länge är IM Oskar von Bahr, IM Martin Lokander och FM Eric Thörn. Samtliga spelare (oavsett ranking) är välkomna och kommer delas in i 10-manna Berger-grupper.
Inbjudan

Mar 282017
 

I Stockholm arrangeras schackskola på Stockholms Schacksalonger, i regi av Schackskolan, Nordiska Schackskolan, Wasa SK och Stockholms SS. Ledare är Ingvar Gundersen, Martin Lokander och Lars Dock, och schackskolan pågår 12-16 juni.
Mer information finns i inbjudan.

Dec 212016
 

Stockholms Schacksällskap bjuder in till sitt öppna klubbmästerskap 2017, inbjudan finns här. I fjol deltog hela 71 spelare i klubbmästerskapet, och det var till sist landslagsspelaren IM Jonathan Westerberg som tog hem segern på imponerande 9 poäng på 9 möjliga.
Turneringen spelas på tisdagar och inleds 17:e januari. Notera att anmälan helst ska ske genom att fylla i det här formuläret. Det går också bra att anmäla sig till Mikael Helin på micko03@hotmail.com. Varmt välkomna!

Sep 092016
 

jubileumStockholms SS hälsar alla spelare välkomna till sin årliga höstturnering. Turneringen inleds tisdagen den 13 september och spelas nio tisdagar under hösten i bergergrupper om tio spelare, indelade efter elo-tal 1/9. Turneringen är avgiftsfri men för att delta krävs huvud- eller bimedlemsskap i Stockholms SS, och då ingår även ett antal blixt- och snabbschacksturneringar under ett helt år samt vårens öppna KM. Högst rankad av de hittills anmälda spelarna är FM Eric Thörn. Anmälan senast 11 september till lokander96@gmail.com. För mer information se Stockholms SS hemsida eller maila ovanstående emailadress för frågor.
Inbjudan
Anmälda spelare