Aug 062018
 
Foto: Pontus Carlsson

Foto: Pontus Carlsson

Årets häftigaste schackläger är igång!

Över 800 barn samlades på Värmdövallen för att registrera sig och många tog chansen att spela på vårt stora uteschack. Sedan väntade bad, tacos och minigolf vid Södersveds Havsbad och givetvis spelades det schack därmed! Underbart kul och imorgon börjar schackträningen!
Jul 312018
 

Bra bild SchacklägerSista chansen nu att anmäla er till Sports Hearts häftiga idrottsläger i Stockholm 5-10 Augusti.
Sportkommentatorn Chris Härenstam har samlat 12 olika idrotter på samma plats för en oförglömlig vecka fylld med aktiviteter.

Det finns ju både dagsläger för de yngre barnen och övernattningsläger för de äldre barnen.

Många svenska sportprofiler som Henok Goitom, Börje Salming, Malin Everlöf, Kevin Walker, Tommy Söderberg m.fl kommer att vara där och cocha sin idrott.

Sports Heart och Sveriges Schackförbund arrangerar och Stormästaren Pontus Carlsson kommer att leda schackträningen tillsammans med överledare Joel Sjöstrand och några av landets bästa schacktränare.

Ta chansen att vara med på denna roliga vecka, träffa andra barn från hela Sverige och bli en bättre schackspelare med hjälp av kul och pedagogisk schackträning!

Anmälan stänger nu på Torsdag den 2 Augusti så missa inte chansen att vara med!

http://www.sportsheart.se/camp/idrotter/schack-38318024

Jul 142018
 

Foto: Lars OA Hedlund

Foto: Lars OA Hedlund

Missa inte chansen att anmäla er till Sports Hearts idrottsläger i Stockholm 5-10 Augusti.
Sportkommentatorn Chris Härenstam har samlat 12 olika idrotter på samma plats för en oförglömlig vecka fylld med aktiviteter.
Många svenska sportprofiler som Henok Goitom, Börje Salming, Malin Everlöf, Kevin Walker, Tommy Söderberg kommer att vara där och coacha sin idrott.
Sports Heart och Sveriges Schackförbund arrangerar och stormästaren Pontus Carlsson kommer att leda schackträningen tillsammans med överledare Joel Sjöstrand och några av landets bästa schacktränare.
Ta chansen att vara med på denna roliga vecka, träffa andra barn från hela Sverige och bli en bättre schackspelare med hjälp av kul och pedagogisk schackträning!
Lägerplatserna är snart fyllda så anmäl dig nu.

Jun 032018
 
Håkan_Frisén och Abdinajib Osman Foto: Lars OA Hedlund

Håkan_Frisén och Abdinajib Osman Foto: Lars OA Hedlund

Vinnare av Näringslivet Möter Förortens utomhuspremiär på Smålandstorget i Stockholm blev Abdinajib Osman från Rinkeby och Håkan Frisén från SEB. Arrangörerna vill tacka alla sponsorer och deltagare samt Pembroke och Ramirent för all hjälp. Ett stort tack också till Nordea som bjöd deltagarna på fika!
#naringslivetmoterfororten
http://naringslivetmoterfororten.se

Maj 312018
 
Yones Ben Yazza från Rinkeby med EQT-delägaren Jan Ståhlberg. Foto: Caitlin Mooney

Yones Ben Yazza från Rinkeby med EQT-delägaren Jan Ståhlberg. Foto: Caitlin Mooney

För första gången någonsin kommer Näringslivet Möter Förorten att anordnas utomhus! Fredagen den 1 Juni kommer det att spelas schack på det Pembrokeägda Smålandstorget i centrala Stockholm (adress Smålandsgatan 17).
Kom och titta, spela blixt och pröva på schack! Se näringslivstoppar som EQT-delägaren Jan Ståhlberg, Öhman Fonders VD Pablo Bernengo, juristtalangen Adriana Krzymowska och samhällsproffset Christer Sturmark spela parschack tillsammans med ungdomar från Stockholmsförorterna.
Om du inte har möjlighet att följa evenemanget på plats kan du följa det via livesändningen.

Program
14.00 Utmana Sveriges bästa 11-åring Edvin Trost
14.40 Förintervjuer med deltagarna
15.00 Gruppspelet startar
17.10 Semifinal
17.30 Final
Prisutdelning sker efter finalen.

Läs mer på arrangemangets hemsida, Facebook och Twitter.
Hashtag: #naringslivetmoterfororten

Maj 312018
 

Foto: Lars OA Hedlund

Foto: Lars OA Hedlund

Missa inte chansen att anmäla er till Sports Heart idrottsläger i Stockholm 5-10 Augusti. Sportkommentatorn Chris Härenstam har samlat 12 olika idrotter på samma plats för en oförglömlig vecka fylld med aktiviteter.
Många svenska sportprofiler som Henok Goitom, Börje Salming, Malin Everlöf och Tommy Söderberg kommer att vara där och coacha sin idrott. Stormästaren Pontus Carlsson kommer att leda schackträningen tillsammans med överledare Joel Sjöstrand och några av landets bästa schacktränare.
Ta chansen att vara med på denna roliga vecka, träffa andra barn från hela Sverige och bli en bättre schackspelare med hjälp av kul och pedagogisk stormästarträning!
Lägerplatserna är snart fyllda så anmäl dig nu!

Maj 222018
 

Foto: Lars OA Hedlund

Foto: Lars OA Hedlund

Torsdag den 31:a Maj är sista anmälningsdatum för att vara med på Sports Hearts häftiga idrottsläger i Stockholm 5-10 Augusti.
Sportkommentatorn @Chris Härenstam har samlat 12 olika idrotter på samma plats för en oförglömlig vecka fylld med aktiviteter.
Många svenska sportprofiler som Henok Goitom, Börje Salming, Malin Everlöf och Tommy Söderberg kommer att vara där och coacha i sin idrott.
Missa inte chansen att vara med på denna roliga vecka, träffa andra barn från hela Sverige och bli en bättre schackspelare med hjälp av kul och pedagogisk stormästarträning!
Det finns endast 15 platser kvar, så anmäl dig nu!

Maj 092018
 
Foto: Lars OA Hedlund

Foto: Lars OA Hedlund

Torsdag den 31:a maj är sista anmälningsdatum för att vara med på Sports Hearts häftiga idrottsläger i Stockholm 5-10 augusti.
Sportkommentatorn Chris Härenstam har samlat 12 olika idrotter på samma plats för en oförglömlig vecka fylld med aktiviteter. Många svenska sportprofiler som Börje Salming, Malin Everlöf, Tommy Söderberg, Henok Goitom och William Nylander kommer att vara på plats för att coacha deltagarna.
Schacklägret leds av stormästaren Pontus Carlsson som tillsammans med några av landets bästa tränare kommer att utveckla deltagarnas schackkunskaper.
Lägret har begränsat antal platser så anmäl dig nu!

Apr 292018
 
Foto: Caitlin Mooney

Foto: Caitlin Mooney

De tre IFK Göteborg-stjärnorna Andre Calisir, Sebastian Ohlsson och Tom Amos laddade upp inför det viktiga derbyt mot BK Häcken med att spela schack i Nordstan.
Trion utmanade Göteborgs 14-årige kadettlandslagsman Gustav Törngren på en match inför Näringslivet Möter Förorten. Partiet lockade väldigt många nyfikna besökare och efter dryga 10 minuter fick IFK-spelarna se sig besegrade. Att döma av resultatet och spelet i fotbollsmatchen så borde schackuppladdningen bli återkommande då IFK gjorde en bra match och vann med 2-1 efter starka insatser av både Calisir och Ohlsson.

Apr 282018
 
Nabil Dogan och Lars Göran Eklund. Foto Caitlin Mooney

Nabil Dogan och Lars Göran Eklund.
Foto Caitlin Mooney

Efter en spännande final som avgjordes efter särspel var det Lars Göran Eklund från byggjätten MVB och Nabil Dogan från Gunnestorpsskolan i Tuve som tog hem Näringslivet Möter Förorten i Göteborg i köpcentrumet Nordstan.
Eventet skapade många viktiga och härliga möten och både spelarna och den stora publiken såg fram mot nästa gång.
Arrangemangets hemsida.

Apr 252018
 
Promoe och Khadija Foto:Caitlin Mooney

Promoe och Khadija
Foto:Caitlin Mooney

På fredag är det dags för Näringslivet Möter Förorten i Göteborg. Arrangemanget hålls på Nordstan och där kan man se profiler som artisten Promoe, mediaveteranen Anders Kvarby och politikern David Lega spela parschack med ungdomar från Göteborgsförorterna.

Hålltider
13.30 – 14.30 Förevent där Göteborgs 14-årige kadettlandslagsman Gustav Törngren utmanar Nordstans besökare i blixtschack!
15.00 – 17.00 Grundserie (där de 4 bästa lagen går vidare till semifinal)
17.10 – 17.25 Semifinal
17.30 – 17.45 Final
Prisutdelning sker direkt efter finalen.

Mer information finns på arrangemangets hemsida samt på Facebook och Twitter. Hashtag #naringslivetmoterfororten och #naringslivetmoterforortenischack.

Mar 232018
 
Foto: Lars OA Hedlund

Foto: Lars OA Hedlund

Fredagen den 27:e April kl 15.00 – 18.00 är det dags för Näringslivet Möter Förorten på bästa exponeringsplats mitt i Nordstan, Göteborg. Nu söker vi näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med och spela!
Det enda grundkravet är att man kan schackreglerna och den som är intresserad kan kontakta Pontus Carlsson via e-post eller telefon 070-2017146.
Klar för start är bland andra förbundskaptenen och affärsmannen Anders Wengholm som på bilden syns i aktion tillsammans med Adonai Amanuel.
Arrangemangets hemsida

Okt 102017
 
Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson tänker inte missa Näringslivet möter förorten. Foto:Petter

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson tänker inte missa Näringslivet möter förorten. Foto:Petter

Missa inte årets upplaga av Näringslivet möter förorten fredagen den 20 oktober.
Kom till Centralstationen i Stockholm och se följande program

13.30 – 14.30 Förevent där allmänheten kan utmana en toppspelare i blixtschack!
14.40 -15.00 Förintervjuer med bland annat förste svensken i rymden Christer Fuglesang
15.00 – 18.00 Huvudeventet Parschacksturneringen Näringslivet Möter Förorten

Hemsida
Twitter
Facebook

Sep 192017
 
Christer Fuglesang

Christer Fuglesang Foto: Caitlin Mooney

Fredagen den 20 oktober är det dags för Näringslivet möter förorten som i år arrangeras på Centralstationen i Stockholm.
Missa inte chansen att se när Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och förste svensken i rymden Christer Fuglesang spelar parschack med barn från förorten. Klockan 15.00 går startskottet!
Mer information:
Hemsida
Twitter
Facebook

Aug 162017
 

Det är hög tid att sätta ihop lag till årets Svenska Cupen 8-10 September. Anmäl ert lag och boka in er på det nyrenoverade spelarhotellet Quality Hotel Ekoxen senast nu på fredag den 18 Augusti, så är ni med i utlottningen av gratis hotell! Efter den 18 Augusti släpper hotellet rummen till allmän försäljning så ring upp klubbkompisarna redan idag och gör ert lag. Varmt välkomna till Linköping!

svenska_cupen

Maj 242017
 
2016 sponsrade Sverigemästarklassen av Erik Penser. På bilden Pontus Carlsson, Erik Penser och Carl Fredrik Johansson. Foto: Lars OA Hedlund

2016 sponsrade Sverigemästarklassen av Erik Penser. På bilden Pontus Carlsson, Erik Penser och Carl Fredrik Johansson. Foto: Lars OA Hedlund

I det senaste numret av TfS intervjuas Pontus Carlsson om sponsring i schack. Här utvecklar han sina tankar ytterligare:

Vill du ha en sponsor? Såhär kan du göra!

1. What´s in it for me?
I modern tid finns det inget företag som vill ge bort sina pengar. Därför måste du/ni/din klubb fundera ut vad ni kan erbjuda företaget tillbaka för deras investering. Rakt ut sagt så hur kan företaget tjäna på att sponsra er klubb, ert elitlag, era talanger, ert event eller er turnering?

Ett exempel på hur ett företag skulle kunna tjäna på att sponsra en schackturnering är att man gör ett avtal med ett hotell/hotellkedja som då sponsrar en schackturnering eller en serie schackturneringar mot att:
• Tävlingen spelas på hotellet/hotellkedjan
• Deltagarna bor på hotellet/hotellkedjan
• De får synas i inbjudan, på hemsidan/hemsidorna och i spellokalen
Hotellet/hotellkedjan kan då räkna hem sponsringen i betalande hotellgäster och restaurang gäster samt göra en bra vinst på det, varför det givetvis är intressant för dem att sponsra!

2. Hitta företag som profilerar sig mot intelligens eller det ni gör
OK! Nu har du en hotellsponsor till din turnering, men vill ha en vanlig sponsor. Då handlar det om att leta upp företag som skulle kunna tjäna på att synas tillsammans med schack och kan vara intresserade av spelarna som är med i din turnering, det vill säga kunna få in dem som kunder. Hela artikeln

Sep 032015
 

svenska_cupen_2015

Om du är schacksugen till helgen är det ännu inte försent att göra ett lag till Svenska cupen som börjar i morgon. Vi vill påminna om att för rena juniorlag gäller endast 250kr per spelare, dvs. 1000kr per lag i startavgift och vi hoppas därför att fler juniorer/juniorlag gör som de regerande kadettmästarna Täby SK och kommer till start! Regerande Svenska mästarna Team Viking vann Svenska Cupen i fjol, vilka tar hem den i år?
Mer information finns på turneringshemsidan.