Sep 122017
 
Foto: Simon Marder

Foto: Simon Marder

För tredje året i rad genomförde SK 127 Skärholmen en Simultanuppvisning med Pia Cramling på Skärholmsdagen.Den dagen är vigd åt föreningar i området som vill visa upp sig och locka nya medlemmar.
Trots mörka hotande moln på himlen klarade man sig undan nederbörd och det enda som regnade in var en gedigen poängskörd till Pia. På 15 bord alternerade runt 60 schackspelare. Arrangörsklubben lockade dit sina juniormedlemmar som delade plats med lokala förmågor och en och annan stark klubbspelare. En nyfiken publik fick se en obesegrad Pia, hon släppte bara en remi, som nästan utan paus och med oförtruten energi spelade i drygt fyra timmar.

Dec 232014
 

dock1412Taste of Chess är en serie planerade schackevenemang och spelades för första gången söndagen den 14/12 på restaurang Taste of Vietnam, Folkungagatan 84 i Stockholm.
Denna gång var spelformen snabbschack 20 minuter med handikapp i nio ronder. Totalt var det 19 deltagare, med en ranking mellan 1139 och 2316.
Det blev en spännande tävling där det till slut blev Lars Dock från Stockholms SS som drog det längsta strået och segrade med 7½ poäng av nio och därmed tog hem det attraktiva förstapriset på 1.500 kr. Lennart Evertsson från Kungstornet kom tvåa på samma poäng och bara en kvalitetspoäng efter. David Douhan från Stockholm SS kom på tredje plats med 6 poäng.
Förutom pengapriser till de främsta samt bästa dampris (Lucia Åkerlund) och juniorpris (Philip Sandberg) blev det sakpriser, alltifrån julöl till schacklitteratur, till övriga deltagare vilket uppskattades.
Tävlingsledningen bjöd på kaffe/te och diverse kakor under dagen. Efter rond 2 var det lunch där deltagarna fick välja på ett antal smakliga vietnamesiska maträtter. Allt ingick i anmälningsavgiften.
Turneringen blev en framgång och redan nu planeras det för en fortsättning som vi inom kort återkommer om.
Fler bilder från turneringen

(Foto: Lars OA Hedlund)