Jul 072018
 

Logga schackveckan 2018-lOm en dryg månad inleds Manhems schackvecka som även i år äger rum i Mölnlycke kulturhus och spelas 11-19 augusti 2018.
Schackveckan kan liknas vid en sprakande schackfestival med GM- och IM-turneringar som främsta dragplåster. Parallellt spelas även Elo-turnering(ar) för spelare som vill spela tillsammans med eliten och för nya i schacket arrangeras en schackskola.
Veckan avslutas med Göteborg Open och Lilla Göteborg Open, veckoslutstävlingar med samma utformning som Grand Prix-tävlingarna.
Schackveckan tjuvstartar 10 augusti med simultan av GM Eduardas Rozentalis Litauen.
Möjlighet till wnmälan och mer information om veckan finns på SS Manhems hemsida.

Aug 092017
 

VBK-20170809084513Manhems schackvecka startar på fredag med simultan med GM Eduardas Rozentalis, Litauen. Huvudturneringen tar sin start dagen efter och är en Bergerturnering med tio inbjudna spelare där GM Tiger Hillarp Persson och M Eduardas Rozentalis är högst rankande. Startfältet är mycket jämnt och det skall bli spännande att se om någon av de yngre svenska spelarna tar chansen att få en titelinteckning.
Schackveckan avslutas med Göteborg Open och Lilla Göteborg Open med samma upplägg som en Grand Prix-tävling den 18-20 augusti. Det går fortfarande att anmäla sig till de senare tävlingarna och till simultanen.
Mer information finns på SS Manhems hemsida.