Okt 012017
 
Lars Karlsson Foto: Lars Oa Hedlund

Lars Karlsson Foto: Lars Oa Hedlund

Efter andra speldagen i GP—turneringen Västerås Open är GM Lars Karlsson i ensam ledning med 6 poäng av 6 möjliga. Hans försprång ner till en jagande trio som består av GM Georg Meier, IM Pontus Sjödahl, som spelade remi mot Meier, och GM Tiger Hillarp Persson är en halv poäng, och bakom dem kommer sedan en grupp om åtta spelare som tagit 5 poäng. Bland dem är GM Ralf Åkesson och GM Jonny Hector samt den tvåfaldige Västerås Open-vinnaren GM Normunds Miezes från Lettland.

En spelare vars prestation är värd att lyfta fram är Umeåspelaren David Nygren som i femte ronden vann över GM Stellan Brynell och har tagit 4½ poäng på de sex ronderna.

I Lilla Västerås Open är det dubbelt Alexander i topp, detta genom ledande Alexander Hall från SS Gambit i Norrtälje som likt Lars Karlsson är utan poängförlust och SS Manhems Alexander Ström-Engdahl som har tagit 5 poäng. Han har aningen bättre kvalitetspoäng än islänningen Kjartan Karl Gunnarsson på tredje plats.

Rond sju spelas imorgon klockan 9 och då möts Lars Karlsson och Georg Meier samt Pontus Sjödahl och Tiger Hillarp Persson.

Resultatsida
Foton av Lars OA Hedlund