Jun 162017
 

logo_norwaychess_2016Världsmästaren Magnus Carlsen gav svar på tal i åttonde ronden av Norway Chess och visade att alla spekulationer om att hans tid som världsetta snart är förbi är prematura. Han mötte utmanaren från VM-matchen förra hösten Sergey Karjakin i ett mycket spännande parti där världsmästaren efter en positionell kamp i mittspelet valde att gå på angrepp och utsatte sin motståndare för ständiga huvudbry vilket till slut gav effekt och Karjakin gjorde bort sig.

Sverigeettan Nils Grandelius har analyserat partiet för Chess24, analysen kan du se här.

Oavsett vinsten i rond åtta och om Magnus vinner i rond nio så kommer han inte vara med och tampas om slutsegern i turneringen, han har förlorat för många partier för det. Den kampen kommer att stå mellan Levon Aronian och Hikaru Nakamura. Båda spelade remi i sina partier i åttonde ronden, Aronian mot Vishy Anand och Nakamura mot sin landsman, världstvåan Wesley So.

Aronian leder därmed alltjämt men halv poäng före Nakamura som i sin tur har en halv poäng ner till trean Anish Giri. I sista ronden möter Aronian Fabiano Caruana medan Nakamura får ta sig an So. Spännande schack att vänta och rondens spelas idag klockan 16, med livekommentarer av Nils Grandelius på Chess24.

Turneringshemsidan