Jun 162017
 
GM Ralf Åkesson. Foto: Lars OA Hedlund.

GM Ralf Åkesson. Foto: Lars OA Hedlund.

Sommarens SM-tävlingar inleds om tre veckor och nu har Mästarklassen-Elit och Junior-SM tagits ut. Båda tävlingarna blir mycket starka och i Mästarklassen-Elit spelar exempelvis två stormästare. Dessa är GM Ralf Åkesson och GM Thomas Ernst. Bland deltagarna återfinns även fyra IM och två FM. Dessa är IM Johan Eriksson, IM Axel Ornstein, IM Thomas Engqvist, IM Jan Johansson FM Oskar von Bahr och FM Eric Thörn. Utöver dessa åtta spelare deltar Simon Rosberg och Josef Ask i Mästarklassen-Elit då dessa kvalificerade sig från Mästarklassen ifjol. Noterbart är att samtliga deltagare som inte är kvalificerade från Mästarklassen har titlar.

Även Junior-SM är i år mycket starkt med fyra FM och alla deltagare rankade över 2100. Högst rankade är FM Milton Pantzar och FM Tom Rydström och strax bakom dem kommer FM Kaan Kücüksari och FM Felix Tuomainen samt Jung Min So. Övriga deltagare är sedan Santiago Grueso Cordoba, Axel Berglind, David Bit-Narva, Hampus Sörensen och Isak Storme.

Håkan Jalling, ordförande i SSF:s Tävlings- och regelkommitté, konstaterar att både JSM och Mästarklassen-Elit är de starkaste vi sett.

- Alla de bästa juniorerna, med ett undantag, är på plats och i Mästarklassen Elit har vi två stormästare och flera internationella mästare i startfältet. En eloge till alla spelare som valt SM och som bjuder på två stentuffa grupper, säger han.

Anmälda spelare till SM