Mar 092017
 
GM Ulvi Bajarani leder Stockholm Chess Challenge. Foto: Lars OA Hedlund.

GM Ulvi Bajarani leder Stockholm Chess Challenge. Foto: Lars OA Hedlund.

Sex ronder har nu spelats i Stockholm Chess Challenge och i ensam ledning med 5 poäng är G: Ulvi Bajarani från Azerbajdzjan. Inför sjätte ronden delade ju Bajarani ledningen med Sverigemästaren GM Erik Blomqvist men samtidigt som Blomqvist pressades av stormästarkollega Maiorov från Vitryssland hade Bajarani hela partiet ett tydligt initiativ mot dansken IM Mads Hansen. Det var aldrig någon fara på taket för Blomqvist men han var inte heller nära att vinna partiet någon gång. Bajarani kunde å andra sidan ro hem segern och leder därmed med en halv poäng mer än Blomqvist och IM Philip Lindgren.

Den sist nämnde har haft en mycket fin turnering hittills och i ett långt och komplicerat slutspel i sjätte ronden visade han sig ha bättre uthållighet än dansken IM Martin Haubro. På delad fjärdeplats kommer sedan de två stormästarna Maiorov och Tukhaev med 4 poäng.

Bland övriga svenskar är det FM Theodor Kenneskog som gjort bäst ifrån sig, han har tagit 3½ poäng på de sex ronderna och hänger hyfsat med medan IM Jonathan Westerberg har gjort en blek insats och endast tagit 2½ poäng.

Rond sju spelas imorgon klockan 15 och då möts Lindgren och Bajarani samt Tukhaev och Blomqvist.

Turneringshemsidan