Schackfyran

 

Schackfyrans julkalender

s4julUnder hösten görs klassbesöken till de klasser som anmält sig till Schackfyran. Därefter brukar barnen spela och träna, framförallt under december månad in mot jullovet.
I år vill Sveriges Schackförbund stimulera detta än mer, genom att producera en Schackfyrans julkalender. Varje dag från 1 till 24 december öppnas det en lucka i den digitala kalendern där det presenteras en liten film i vilken man får lösa schackproblem, lära sig knep, eller kanske ta del av en historia från schackets magiska värld!
Presentatör är riksinstruktör Jesper Hall, och givetvis kan man ta del av julkalendern även om man inte ska vara med i Schackfyran…

Julkalenderns hemsida

Elin 10 år berättar om Schackfyran


Vad är Schackfyran?
Schackfyran är en rikstäckande tävling för fjärdeklasser som går ut på att alla skall vara med. Det är viktigare för klassen att få med många än att några få är duktiga schackspelare.

Hur går det till?
Schackfyran inleds på hösten med att schackledare från klubbar och distrikt gör besök hos fjärdeklasser runt om i landet.
Vi lär ut grunderna i schack och berättar om Schackfyran-tävlingen. Alla klasser som besöks får fem kompletta schackspel – oavsett om man väljer att vara med i tävlingen eller inte.

Hur anmäler man sig för ett besök?
Uppgifter om kontaktpersoner i respektive distrikt finns här, men det går också bra att anmäla sig direkt till Sveriges Schackförbund som då förmedlar kontakten.

När spelas tävlingen?
Schackfyrans stora riksfinal avgörs i maj/juni. För att kvalificera sig dit spelar man kvaltävlingar som arrangeras regionalt och lokalt.

Undrar du något?
Kontakta oss gärna på e-post eller telefon 011-107420.