Sikta mot stjärnorna

 

Har ni lågstadiebarn som tycker om att spela schack?

Är barnen dessutom intresserade av rymden, astronauter och rymdpromenader?

Då ska ni absolut vara med i vår schacktävling som heter ”Sikta mot stjärnorna”. fuglesangFörsta pris i finalen är nämligen ett unikt och fantastiskt skolbesök av Christer Fuglesang – Sveriges ende astronaut. Konceptet är mycket enkelt. Barnen bildar lag bestående av tre personer. Ett lag ska bestå av minst en tjej/kille. Lagen som bildats vid skolan spelar en tävling på skolan och det vinnande laget (som representerar skolan) får delta i finalspelet, som avgörs på internet under maj 2017. Fuglesangs skolbesök förläggs efter överenskommelse under höstterminen.

Nu kanske ni är litet oroliga över hur man arrangerar en schacktävling, men det finns det ingen anledning till. Det är busenkelt. Så här organiserar man en lagtävling

Det är också enkelt och helt utan kostnad att delta. För spelare som deltar i tävlingen krävs endast medlemskap i en schackklubb ansluten till Sveriges Schackförbund. Om sådant saknas kan man bilda en skolschackklubb vid skolan, vilket är både enkelt och förmånligt. Medlemskapet är gratis och klubben erhåller ett startpaket, som innehåller 20 schackspel. Startpaketet distribueras efter att klubbildning och medlemsregistrering är avklarad. Detta ska vara färdigt senast den 28 februari 2017. Resultat med angivande av vilka spelare som ska spela i finalen skickas till kansliet@schack.se, senast 20 april 2017.

Intresseanmälan till kansliet@schack.se senast den 31 januari 2017

Inbjudan i PDF-format

Christer Fuglesang med några av barnen vid Skepptuna skola som fick ett uppskattat besök efter segern i Sikta mot stjärnorna 2016. (Foto: Lars OA Hedlund)