Okt 072017
 
Hampus Sörensen är felfri i C-gruppen. Foto: Lars OA Hedlund.

Hampus Sörensen är felfri i C-gruppen. Foto: Lars OA Hedlund.

Med två ronder kvar att spela i äldsta gruppen av Skol-SM i Katrineholm delar tre spelare ledningen, de tre som inför turneringen kunde ses som favoriter nämligen Axel Berglind, FM Felix Tuomainen och FM Martin Jogstad. De tre har tagit 5 poäng av 6 möjliga och leder med en halva före Erik Tegler, Daniel Johnson och Gabriel Svorono. Ytterligare en halva bakom kommer sedan en större grupp spelare, inklusive David Bit-Narva och Joakim Nilsson.

I grupp B har förhandsfavoriten FM Milton Pantzar kopplat ett grepp om turneringen då han leder med en hel poäng före en grupp om sju spelare. Pantzar har tagit 5½ poäng på de sex ronderna och endast släppt en remi mot Love Troberg Eskola som är bland de jagande, tillsammans med Santiago Grueso Cordoba, Leo Crevatin, Baldur Teodor Petersson och Anna Cramling.

Hampus Sörensen har kopplat ett grepp om grupp C där han än så länge är felfri och leder med en hel poäng före Hampus Bensryd och Ludvig Carlsson och i grupp D är det tre i topp med 5 poäng av sex möjliga. Dessa är Felix Ytterberg, Philip Sandberg och Gustav Törngren.

I grupp D har Arvin Rasti och Harald Ljung tagit täten före en kvartett av spelare. Ledarna har bara släppt en remi var, i sitt inbördes möte, och har en halva ner till de närmast jagande. I grupp F har Hugo Wernberg ännu inte släppt någon poäng, varken hel eller halv, och leder med 24 poäng vilket är full pott. Närmast honom kommer Melvin Vu på 22 poäng och därefter Alexander Ström-Engdahl med 20 poäng.

I G-gruppen leder Edvin Trost, även han helt utan poängförlust, med två poäng före Alexander Törngren som i sin tur har två poäng ner till Adrian Söderström. I grupp H leder Sebastian Gerdes med full pott, före Marek Religa och Viggo Sandulf och slutligen är det Matija Sakic som leder i den yngsta gruppen, före en grupp om fyra jagande spelare.

Skol-SM spelas färdigt imorgon.

Resultat Skol-SM
Bilder av Lars OA Hedlund