Sep 082017
 

worldcup_2017Azerbajdzjans två stjärnspelare, Shakriyar Mamedyarov och Teimour Radjabov, blev båda eliminerade i särspelet i den andra ronden av World Cup i Tbilisi. Mamedayarov förlorade mot Yuriy Kuzubov från Ukraina och Radjabov mot den spännande talangen Vladislav Artemiev från Ryssland. Artemiev är 19 år gammal och har nu tagit in sig på listan med spelare över 2700 i rating och går en lysande framtid till mötes.

Mamedyarov och Radjabov ansluter därmed till Sergey Karjakin, Vishy Anand och Mickey Adams på listan över högprofilerade spelare som åkte ur i andra ronden och dit kan vi även räkna Pentala Harikrishna, Radoslaw Wojtaszek, Hou Yifan, Boris Gelfand och Wei Yi. De absolut största namnen klarade sig vidare, bland dem Fabiano Caruana, Levon Aronian och Wesley So.

32 spelare är nu kvar i turneringen och det börjar bli riktigt spännande även om vi får vänta en rond till på de absoluta toppmatcherna. En mycket intressant match i tredje ronden blir dock den mellan Vladimir Kramnik och Vassily Ivanchuk.

Spelet börjar imorgon klockan 13.

Turneringshemsidan